Theatre Building, Nathan Phillips Square, Phase 2

Architect of Record: PLANT Architect Inc. in joint venture with Perkins + Will

The building acts as an extension of the square, an outdoor canopied performance space, and a building housing theatrical support spaces. The support spaces are concealed beneath the stages, partially suspended within the 4-storey below-grade parking garage structure. Support spaces include change rooms, VIP suites, A/V tech rooms, and a Green Room.

From 2009-2014 Vis acted as a project architect at Perkins + Will Architects, Toronto. Working with an associate and design principal, Vis managed a team within the office from design development through contract documents. Scope included a Concession stand, Theatre building, Information Kiosk and Restaurant buildings. Vis managed the contract administration of the Concession Building (realized 2010) and the Theatre Building (realized 2012), and Queen St Forecourt entry building (realized 2014). He brings this experience to Praxis Office.

Photographs 1 - 4 by Steven Evans (www.stevenevansphotography.com)